Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів в новому випуску програми «Слово Предстоятеля» на «Інтері».

Предстоятель УПЦ нагадав, що чаклунство є великим гріхом.

За його словами, люди, які свідомо борються проти добра, називаються чаклунами і користуються силою демонів.

Блаженніший розповів повчальний приклад із життя одного монастиря.

«Ігумен сповідав його та дав наступну епітимію: чаклун мав стояти щодня з ранку до вечора коло монастиря та кожному вклонятися й говорити: «Я впав у блуд. Помоліться за мене, грішного блудника!», - розповів владика. – Чаклун так робив протягом півроку. Потім він важко захворів і помер. Братія 40 днів молилася за нього, щоб Бог простив йому гріхи. На 40-й день братія вирішила влаштувати поминальну трапезу для всіх, хто молився за того чаклуна. А монастир той розташовується на березі моря, тому братія вирішили наловити риби для трапези. Вони пішли витягати сітки та побачили недалеко в морі щось схоже на обрубок дерева… Але виявилося, що то була велика риба, вагою 34 кг. Причому така риба є глибоководною… Та риба плавала прямо на поверхні води, а в зубах у неї був живий восьминіг. Братія влаштувала поминальну трапезу та подякувала Богу за те, що Він показав через таке диво, що прийняв покаяння чаклуна», - розповів Предстоятель УПЦ.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Якщо зробив хибний крок, займався чаклунством або звертався до чаклунів, то треба неодмінно покаятися, причому, треба бути рішучим, підкреслив Блаженніший.

«Коли тільки хочемо згрішити, то диявол каже: «Не бійся, потім покаєшся, все буде добре». А коли згрішимо, то запевняє нас: «Не кайся, бо всі дізнаються». Та якщо вже звершили гріх, не треба стидатися, не треба соромитися нікого, треба йти до священика й каятися у грісі, - і Бог простить. Бог не прощає тільки ті гріхи, в яких не хочемо каятися. Якщо людина хоче каятись, то через покаяння говорить, що хоче бути з Богом, хоче жити в Божественній любові, – і Господь обов’язково таку людину зігріває і прощає», - уклав Митрополит Онуфрій.