Чого варто чекати Україні від закону проти олігархів? Цю тему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає колишній радник президента РФ Володимира Путіна економіст Андрій Ілларіонов.

«Мені не подобаються олігархи, але закон проти олігархів мені не подобається ще більше. Давайте для порівняння подивимося на дві сусідні країни, Білорусь і Росію. У Білорусі немає олігархів, тому що олігархи та авторитаризм – це дві протилежні сторони політичного режиму для нашого регіону. Або ви маєте олігархів, або ви маєте жорсткий авторитаризм або тоталітаризм. У Росії в 1990-і роки були олігархи, але їх ліквідували. Вийшов один цар. Якщо Україна зацікавлена в появі царя або хоча б гетьмана, то знищення олігархів - це правильний крок», - вважає економіст.

На його думку, цей шлях веде тільки в одному напрямку.

«Після того, як з останнім олігархом буде покінчено, українці виявлять у себе одного гетьмана, царя, монарха. Для країн з таким бекграундом, як Україна і Росія, є два варіанти: чи олігархи, чи КДБ. Обидва ці варіанти несолодкі, але, оскільки ми знайомі з КДБ і по радянській історії, і з досвіду Росії, то можна сказати, що олігархи - менше зло», - говорить Андрій Ілларіонов.

Як повідомлять Знай.ua, раніше представник ОП Михайло Подоляк заявив, що президент Володимир Зеленський ще не визначив свою позицію щодо закону про олігархів.

Популярні новини зараз

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Також Знай.ua повідомив, що ветеран війни на Донбасі Мамука Мамулашвілі назвав олігархів головними ворогами України.