Про це вона розповіла у новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк.

«Перш за все Україні треба прийняти проєкт закону «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», який знаходиться у Верховній Раді. Він стоїть в порядку денному на цю сесію, й депутати взяли на себе зобов'язання його прийняти. За фактом в законі №2683 передбачається децентралізована модель накопичувального рівня пенсійної системи. Тобто не створення державного накопичувального фонду, а з залученням недержавних пенсійних фондів, які вже працюють на цьому ринку з 2005 року», - повідомила вона.

Сотскова сказала, що розмір внесків до накопичувальної системи буде на рівні 4%. При цьому на 2% буде зменшуватися єдиний соціальний внесок, підтвердила вона, і на 2% буде зменшуватися прибутковий податок. Відповідно роботодавець та працівник, повідомила вона, не відчують зміни у своєму доході. Відрахування до накопичувальної пенсійної системи, підкреслила вона, будуть йти за рахунок зменшення податків.

«І якраз з цього приводу Міністерство соціальної політики, яке, власне, і є драйвером цього процесу на сьогодні, повідомили, що не хочуть, щоб бізнес та співробітники відчули якийсь дискомфорт від введення накопичувального рівня. Третій параметр, який закладений в цьому законопроєкті, що обов'язково в накопичувальному рівні пенсійної системи братимуть участь люди до 35 років. Всі, хто старше, їм буде надано право, вони можуть брати участь, а можуть і не брати участь в накопичувальній пенсійній системі», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього перше, що потрібно зробити для вирішення проблеми пенсій - це реіндустріалізація країни.

Також раніше для Знай.ua Ткач розповідав, як буде працювати накопичувальна пенсійна система.