Експерт висвітлив стан справ у програмі «Романенко. Бесіди».

«Ситуація з електроенергією і справді, м'яко кажучи, непроста. Минулого року перша половина січня була критичною, ми ледь змогли пройти її. Не було вугілля, блоки виходили з ладу. На станції у Запоріжжі сталася аварія, припускали диверсію. Зараз ситуація з вугіллям якщо відрізняється від торішньої, то не в кращу сторону. Якщо зараз буде холодна зима, то ми й справді допускаємо, що може впасти вся система. Опалення може бути відключено, або, в кращому випадку, його потужність обмежать. Інша проблема – це від'єднання від російсько-білоруської системи та приєднання до європейської. У зв'язку з цим ми повинні два тижні опрацювати без імпорту», - розповідає він.

Прокіп уточнив, що один з цих тижнів припадає на лютий, а іншій на липень.

«Цей час був навмисно вибраний з таким розрахунком: Україна повинна пройти критичні періоди, спираючись тільки на власні сили. Але мені важко уявити, як Україна за нинішнього рівня підготовки зможе взимку обходитися без імпорту», - зазначає Андріан Прокіп.

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Катерина Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про те, кому в Україні загрожує провести зиму без опалення.