«Діабет другого типу - це проблема, яка формується не за один тиждень через вживання солодощів. Це стан, який формується роками, дуже настирливо формується самостійно нашими людьми. І коли людині говориш, що необхідно заняття спортом і правильне харчування, він думає, що у нього нічого не болить, а енергії менше, тому що я старію. Але насправді це вже знаки. Є такий стан організму, який передує діабету другого типу - це патологічна інсулінорезистентність», - підкреслила вона.

Богатирьова розповіла, що це стан, коли рецептори до інсуліну, які покривають кожну клітину організму, стають нечутливі до самого інсуліну. І через неправильне харчування і відсутність фізичних навантажень, акцентувала вона, з'являється патологічна інсулінорезистентність. Коли ми поїли, у нас починає вироблятися інсулін, підтвердила вона, а він виробляється на будь-яку їжу, не тільки на вуглеводи.

«Інсулін, коли виробляється, він повинен завести глюкозу через певні рецептори в кожну клітину нашого організму і там утворити одиницю енергії. Якщо інсуліну дуже багато у відповідь на часте споживання їжі або велика кількість солодкого, то рецептори стають не чутливими. І треба набагато більше інсуліну, щоб протягнути туди глюкозу для правильної роботи енергоутворення. Перше, що потрібно зробити, щоб не доводити себе до такого стану, постарайтеся вживати їжу з перервою в 4-4,5 години, їсти збалансовану їжу і в певній кількості, без переїдання і не запивати все відразу водою», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лісневської, що формально на листочку безкоштовна медицина є.

Також раніше для Знай.ua Лісневська розповідала, як покращити реформу сімейної медицини.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще