«Бібліотека подібна новинному сайту: туди й туди читачі перестають заходити, якщо зміст там не оновлюється. А якщо в бібліотеку щомісяця завозити нові книги, то вона буде жити. У приклад я приведу Росію, хоча зараз говорити про неї в позитивному ключі не заведено. Так ось, в Москві мерія закуповує нові книги для бібліотек кожні два тижні. Дуже часто книжкова новинка з'являється на полицях бібліотек раніше, ніж в деяких книжкових магазинах. Адже бібліотечна логістика проста: заплатили – отримали – роздали. А у магазину може бути безліч постачальників, можуть бути інші проблеми. І люди знають, що, якщо вони побачили на сайті видавництва нову книгу, то через місяць вони побачать її в бібліотеці», - зазначає видавець.

Але в Україні, за його словами, все відбувається зовсім інакше.

«У Києві нові книги для бібліотек закуповуються раз на рік. На це відпускають обмежені суми – до мільйона гривень. Для бюджету Києва це сума символічна», - вважає Олександр Красовицький.

Як повідомляє Знай.ua, раніше головний редактор видавництва «Ваклер» Сергій Удовик висловився на тему повернення України до свого коріння.

Також Знай.ua повідомляв, що його колега Андрій Гончарук розповів про специфіку видавничої справи під час пандемії коронавірусу.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще