Цієї теми він торкнувся в ефірі програми Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Дійсно, на початку 1990-х років існувало глибоке розуміння необхідності нової Конституції. Це розуміння базувалося на досвіді польської «Солідарності», хоча вона у своїй країні спрацювала набагато краще, ніж Народний Рух в Україні. Адже в Польщі влада виконала свою частину домовленостей, і Бальцерович почав реформи разом з президентом Ярузельським. Тому «Солідарність» просунулася в демократизації своєї країни набагато далі, ніж Народний Рух. Результати цього ми можемо бачити зараз. Іншим прикладом послужили балтійські країни». - каже він.

За його словами, в цих країнах після здобуття незалежності не стали розробляти нові Конституції, а повернулися до тих, які існували до радянської анексії.

«При цьому все інше законодавство, в першу чергу економічне, вони запозичили у сусідніх країн. На мій погляд, і Україні слід було вчинити так само», - каже Юрій Костенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про процес ядерного роззброєння України.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Костенка, політичне рішення про денуклеаризацію України було прийнято ще до того, як вона стала незалежною.