Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

Микола Голомша розповів, що коли його звільнили у 2014 році, справу про вбивство В'ячеслава Чорновола перестали розслідувати.

“Тому що при владі ще при повноваженнях ходили люди різного штибу. Які були дотичні до стеження за Чорноволом, які були дотичні до прийняття рішень процесуальних щодо дорожньо-транспортної пригоди, до фальсифікації тих матеріалів. Але мені здається, що у 2014 році уже такої небезпеки, яка б говорила, що щось може відбутися, не було. Тому що у моєму кабінеті, коли я розслідував справу про замах на вбивство Ющенка, про вбивство Чорновола, про вбивство Георгія Гонгадзе, інші справи, вбивство Івасюка — у мене знайшли ртуть”, - сказав Голомша.

Він зазначив, що після виявлення ртуті у кабінеті була порушена справа про замах на вбивство, оскільки її концентрація була дуже високою.

“Я себе дуже погано почував, і проходив курс лікування. А після ртуті, коли мене перевели в інший кабінет, то спеціалісти МВС України виявили дію широкосмугового високочастотного генератора. Який давав перевищення електромагнітних імпульсів в півтора мільйона разів. Я також сидів і не розумів, звідки у мене пухне голова і мені дуже зле. Тому що це принцип мікрохвильової пічки, коли кров починає варитися заживо”, - додав Микола Голомша.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

За його словами, він мав намір розслідувати справу В’ячеслава Чорновола до кінця і хотів перевірити версію стеження та причетності правоохоронців до вбивства політика.

“Справа була забрана у мене і слідчо-оперативна група була розпущена”, - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Голомша розповів, як у нього забрали справу Чорновола: “Це уже набирає чинності політика…”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт розповів про підстави вважати смерть Чорновола вбивством.