Про це заявив директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко.

«За різними оцінками, зниження за найближчий рік може скласти від 0,5 до 1 млрд куб. м. Сьогодні саме ріст приватного газовидобування тримає видобуток газу в Україні. Приватні компанії за останні 5 років збільшили видобування газу на 20%. У той же час державне Укргазвидобування стабільно «мінусує» – за 3 роки видобуток знизився на 12%», - зазначив експерт.

Він додав, що приватні компанії не будуть працювати в умовах, коли ціни на їх продукцію визначаються не ринком, а волюнтариськими рішеннями політиків.

«Програми розвитку і буріння будуть згорнуті й видобуток газу знизиться, а значить, це зниження доведеться компенсувати імпортом з-за кордону. Нафтогазова галузь дуже інертна. На відновлення попереднього рівня видобутку в разі його зниження підуть роки. Тому імпульсивні та необдумані рішення неприпустимі», - додав експерт.

Нагадаємо, раніше лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія озвучив ідею влади заборонити приватному бізнесу вільно продавати свій газ.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Це викликало критику експертів, нардепів та міжнародних фахівців, які попередили про катастрофічні наслідки для української економіки.