Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Останнім часом в пенсійній сфері раз у раз якісь зміни. Більше, звичайно, гучні висловлювання, а реальних підвищень пенсій або істотних змін немає. Але коли чуєш, що пенсії хочуть скоротити, то розумієш, що зовсім погані справи, раз про таке говорять вголос і голосно. Українців попередили про масштабне скорочення пенсій», - розповіла Котенкова.

Вона пояснила, що, згідно зі статистикою, якою володіє Мінсоцполітики, українці і так можуть розраховувати на пенсійні виплати в розмірі не більше 30 відсотків від своєї колишньої заробітної плати. Журналістка зазначила, що, якщо потенційний пенсіонер отримував 10 000 гривень зарплати, то пішовши на заслужений відпочинок йому дадуть тільки 3 000 гривень пенсії.

«Але українців попереджають, що ситуація з пенсійними виплатами тільки продовжить погіршуватися, і розмір пенсії впаде до 20 відсотків від заробітної плати, або ж, наприклад, до 2 000 гривень», - додала Котенкова.

Журналістка нагадала, що зовсім недавно в уряді вже попереджали - пенсій взагалі може не бути, оскільки дефіцит коштів в Пенсійному фонді зростає щорічно, ринок праці частково йде в тінь, а заробітні плати віддають в конвертах. Котенкова допустила, що банкрутства Пенсійного фонду не вдасться уникнути.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про чергові підступи в тарифній політиці України.