«У вересні "ДТЕК Енерго" збільшив запаси вугілля незважаючи на підвищене навантаження на свої ТЕС і, відповідно, використання великих обсягів вугілля. Запаси палива минулого місяця зросли на 21 тис. т. якщо на 1 вересня на складах ТЕС «ДТЕК Енерго» було 596 тис. т вугілля, то 30 Вересня - майже 617 тис. т», - говоривши в повідомленні.

У вересні ТЕС ДТЕК через простій державних ТЕС збільшили виробництво електроенергії на 1,9 млрд кВт.година понад план.

"Кількість блоків (турбін) в роботі за вказаний період також збільшилася з 18 до 23. При такому навантаженні було спалено більше вугілля, ніж планувалося", - зазначили в компанії.

Станом на 19 жовтня, на ТЕС ДТЕК знаходиться 513 тис.т вугілля.

Нагадаємо, 13 жовтня ДТЕК екстрено відвантажив державній "Центренерго «і приватній» Донбасенерго" близько 50 тис.т для недопущення їх зупинки.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Як повідомлялося, влітку 2021 року українські ТЕС зіткнулися з дефіцитом вугілля через неможливість його закупівлі через аномально низькі ціни на електроенергію.

Ситуація з цінами на електроенергію стабілізувалася в серпні 2021 року. Приватні компанії почали активно контрактувати вугілля з імпорту, в свою чергу державні ТЕС як і раніше відчувати гострий дефіцит вугілля.