Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

За словами Біденка, останнім часом євроінтеграція перетворилася на гасло. Загалом же, каже він, 50% українців справді підтримують цей курс країни, але, якщо говорити про 100%, то йдеться радше про інтеграцію у світ, у всі світові економічні та політичні процеси. «Для України на першому місці стоїть інтеграція у світовий порядок, а євроінтеграція – лише частина цього процесу», - пояснює експерт.

Окрім цього, він акцентує на тому, хто допоможе Україні у війні з Російською Федерацією. «Україні не обов'язково орієнтуватися саме на Європу, нас в першу чергу повинні цікавити наші сусіди», - підкреслює Біденко.

Як пояснює гість програми, із сусідніми державами Україні доведеться підтримувати відносини абсолютно завжди, а відтак орієнтуватися варто і на Польщу, і на Угорщину, і на Туреччину. «Не випадково кажуть, зокрема, що Україна повинна стати лідером Чорноморського регіону», - зауважує експерт.

Отже, підсумовує Біденко, на перше місце Україні варто ставити сусідні держави, далі – Євросоюз і не менш важливі США.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній заявив, що кожен президент України мріє, що саме за його каденції Україна вступить до ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Кульпа розповів, що українці не сприймають свою державність.