Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Вона нагадала, що нещодавно Верховна Рада проголосувала за антиолігархічний законопроєкт, який визначає термін «олігарх», а також критерії, за якими їх будуть виявляти і обмежувати їх присутність в політичному житті.

«Але до цього закону додається ще один, який містить ряд змін в податкове законодавство. У документі є норми, які змусять платити простих українців, наприклад за оподаткування сільськогосподарської продукції, вирощеної на власній ділянці, якщо вона більше 0,5 га. Зараз поріг становить 2 га», - розповіла Завальнюк.

За її словами, в цілому цей законопроєкт є умовно антиолігархічним. Журналістка заявила, що він куди більше вписується в загальну політику влади, яка полягає в тому, щоб зібрати якомога більше грошей до бюджету.

«Взагалі боротьба з олігархами - ніщо інше як мильна бульбашка. Без нормальної роботи судів цей закон нічого не означає. Закон про боротьбу з олігархами - це фактично методичка для найбагатших людей в країні, як керувати світом, не привертаючи уваги громадськості. Податки, як і раніше, справно платять ті, хто живе від зарплати до зарплати і бере кредити в банках наших олігархів», - вважає Завальнюк.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Головін розповів, які наслідки матиме націоналізація олігархічних монополій.