Про це він розповів в новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«В Україні держава не захищає право власності на землю. Україна є однією з небагатьох країн у світі, в якій перехід права власності на землю відбувається поза судового порядку. Тому кому земля належить зараз – це абсолютно все одно, тому що завтра вона може належати кому завгодно. При чому найцікавіше, що на строго законних підставах», - підкреслив він.

Гаврилечко сказав, що, попри прийнятий закон про ринок землі, в Україні його немає, а є якийсь базар. Який багато в чому алогічний, абсолютно унікальний по простоті і дурості, а десь складності, вважає він, при цьому всьому нічим не захищений з точки зору права. Гірше того, що коли ви щось купуєте, акцентував він, не зрозуміло, що ви купуєте, тому що кадастризація земель в Україні не завершена.

«Тому ще не вся земля в Україні врахована, і ми досі користуємося радянською розмірною сіткою, де земельна ділянка має не географічні координати, а обумовлений прив'язкою до того чи іншого обласного центру. В результаті може виявитися, що на одну і ту ж ділянку фізично можуть претендувати кілька громадян, ті, хто має на руках абсолютно легальні документи. В Україні відсутні навіть визначення на законодавчому рівні реальної і ідеальної частини власності», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, зі слів Завальнюк, що аграрні холдинги залучать до скуповування земель родичів і своїх працівників.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також раніше, для Знай.ua Чацкіс розповідала, як перевірити ризики інвестування в новобудову.