Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Ціни на продукти зростають зі швидкістю світла, гречка в магазинах вже від 40 гривень. І це при пенсії у 2000 тисячі і зарплатах в 6000 грн», - зазначила Завальнюк.

Вона заявила, що нас постійно переконують, що ціни на продукти зросли в усьому світі і така ситуація нормальна для нашої країни, але це не так. За словами журналістки, нас поставили в такі умови, коли ми змушені розплачуватися за колосальне розкрадання стратегічних запасів Державного резерву.

«В результаті нас чекає рекордне підвищення цін. Платіжки за комуналку зростають, нас обманюють на показах лічильника, тепер подорожчання продуктів, і, ви зауважте - постійно є крайній. У нас як не сусіди нападають, так в Європі криза», - говорить Завальнюк.

Журналістка пояснила, що якщо в Держрезерві є запас товарів, то, коли на цей товар починають рости ціни, держава пропонує його до продажу за низькою ціною і тим самим збиває роздрібні ціни на нього у приватних продавців. За її словами, так працює ця система в усьому світі.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Завальнюк додала, що навіть сам факт наявності запасів виступає для приватних продавців стримуючим фактором - вони розуміють, що якщо почнуть закуповувати і продавати товар занадто дорого, то держава включить механізм товарного регулювання, зіб'є їхні ціни і, замість захмарного прибутку їх чекають збитки.

«Але для такого регулювання повинні бути запаси. Запаси бензину, зерна, продуктів, газу, тим більше що Україна має одні з найбільших в світі газових сховищ, заповненість яких дала б нам можливість не тільки не звертати увагу на сьогоднішнє шалене зростання цін на європейських ринках, а й непогано на ньому заробити. Але замість цього олігархи мають надприбуток, ми заплатимо всі гроші за можливість вижити, і спасибі за це нашому Кабміну», - заявила журналістка.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.