Про це він розповів у новому випуску програми «Конституційна кухня» з Геннадієм Друзенком.

«Ідеалізм звичайних українців є абсолютно захопливим. Я продовжую вважати, що Україна – це одне з тих місць у світі, де продовжується боротьба за цивілізацію. На кону тут великі цінності – цінності, які мають цікавити весь світ. Світ зараз постійно змінюється й залишається відкритим питання, чи в наслідок цього він стане кращим чи гіршим? Україна є власне одним з тих місць у світі, де цінності найбільшою мірою стоять на кону та найбільшою мірою під загрозою», - підкреслив він.

Вільямс сказав, що це велика честь бути в Україні та спробувати допомогти чимось у цій битві за краще майбутнє. Те, що ми бачили на Майдані й при захисті Донбасу, вважає він, дуже сильним духом українців, який вірить в те, що майбутнє буде кращим. Українці зберігають дуже сильний моральний посил, підкреслив він, що умови їхнього життя завтра мають бути кращими, ніж вчора і це така культурна спадщина. Але, на жаль, самого цього духу буде не достатньо, зауважив він, якщо його не буде захищено і підкріплено належною конституційною структурою.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

«Люди не можуть щодня виходити на Майдан і не можуть щодня постійно захищати Україну на Донбасі. Тобто в кінцевому підсумку треба мати таку конституційну структуру, яка відповідатиме на їхні потреби. Коли люди безпосередньо віч-на-віч зустрічаються і щось відбувається, тоді природно, що іноді відбуваються якісь фантастичні речі, але коли ми говоримо про структуру державної влади, то досить незвичайно, щоб там відбулось щось магічне. І складання Конституції для конкретної країни - це така технічна і нудна діяльність, але це дуже зворушливо» - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Костенко переповів риторику США в питанні ядерного роззброєння України на початку 90-х.

Також Знай.ua писав про те, що Костенко розповів, чому Народний Рух не запропонував почати будівництво нової української держави з нової Конституції.