Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко.

Передусім Бізяєв відзначає відсутність динаміки зростання рейтингу у багатьох депутатів. «Для ряду наших політиків це останній політичний цикл», - підкреслює він. За словами аналітика, рейтинг цих депутатів вже давно тримається на рівні 8-13%, а електорат тим часом від них відвертається. «Рано чи пізно, у випадку переформатування політичної системи України, вони відійдуть спочатку на другий план, а потім підуть на політичну пенсію», - констатує гість програми.

Також він висловив свою думку щодо кадрових змін у партії «Слуга народу», зокрема щодо Буймістер. Як зазначає Бізяєв, вона не голосувала за законопроєкти, які просували «слуги». Тим не менш, каже він, її відсутність мало що змінить: «Припускаємо, що в даному випадку для монобільшості виключення одного депутата не має принципового значення».

Аналітик пояснює, що фракція і загалом Верховна Рада не відчують жодних юридичних наслідків, допоки кількість «слуг» не буде меншою за 226 депутатів.

Водночас Бізяєв міркує над тим, чи є кому замінити старих політиків. На його думку, такі люди є, але їм ще бракує політичної сили. А відтак, констатує експерт, наступні парламентські вибори відбудуться за пропорційною системою, де змагатимуться між собою партії. «У нас зараз близько 365 партій, за фактом їх, від сили, дві, які мають ідеологічну основу і шанс потрапити до наступного скликання», - зауважує він.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як українці голосуватимуть наступного разу.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких висловив надії на появу в Україні партії лівого спрямування.