Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Сьогодні мало бути єдине рішення суду, а саме – відмова у задоволенні клопотання слідчого. Тому що за законом слідчий має викласти обставини, які вказують на те, що мій підзахисний може перешкоджати завершенню досудового слідства. Але річ у тому, що слідству вже нічого не може перешкоджати, бо воно завершене і про це оголошено. Тому юридичного нормативного обґрунтування в задоволенні клопотання немає», – зазначив адвокат Кухарчука Едуард Вербінець.

Як зазначено у публікації, Печерский суд не став звільняти Дмитра Кухарчука с під варти, тому він повинен залишатися у СІЗО до 20 грудня 2021 року.

«Нагадаємо, що проти черкаських ветеранів Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша порушили кримінальну справу за ст. 296, ч. 4 про «хуліганські дії», які вони нібито вчиняли на акції протесту під Офісом Президента. Зокрема, Кухарчука звинувачують у тому, що він нібито завдав удар рукою «по невизначеній частині тіла правоохоронця», який в результаті отримав хімічні опіки очей», - зазначено у публікації.

На думку адвоката Вербінця, рішення залишити Кухарчука під вартою є незаконним і не ґрунтується на нормах чинного законодавства.

Популярні новини зараз

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус заявив, що Україні потрібен закон проти колаборантів.

Також Знай.ua повідомляв, що представники Національного Корпусу намагалися поставити питання щодо ув’язнених ветеранів Зеленському.