Про це він розповів у програмі «Tiger news» з ведучим Петром Охотіним.

«Україна - це єдина країна на Землі, єдина, розумієте? Ніхто не пішов на таке божевілля: тільки парламент виключно призначає і звільняє міністрів. Це означає, що міністри призначаються і звільняються таким же шляхом, як і прем'єрміністр. Таким чином, в Україні немає прем'єрміністра, а є відразу 24 прем'єрміністри. Кожен управляє своїм маленьким урядом, своїм міністерством. Але в цих міністерствах теж не керує цей прем'єрміністр, тому що він не має впливу на звільнення своїх заступників. Може пропонувати, але немає балансу, є дезорганізація», - говорить він.

Кульпа порівняв ситуацію з тим, якщо б ви побудували собі фірму. У ній кожен - шеф відділу, кожен сам собі на умі і працює сам по собі. Ця фірма збанкрутує.

«Це найгірша організаційна система, яку люди придумали на рівні уряду. Це неймовірно, це ганебна дисфункція. Ну, подивіться, ніде такого на Землі немає! У Німеччині, наприклад, парламент обирає канцлера - прем'єрміністра. Прем'єрміністр пропонує уряд. І парламент може в будь-який момент зняти будь-якого міністра, як в Україні. Але також канцлер може міняти міністра, який погано працює. Пише лист до президента, президент підписує цей лист - і міністра вже немає. У міністра є бажання працювати таким чином, щоб подобатися канцлеру, щоб реалізувати загальну функцію уряду: відповідати за ціле, а не за свій шматочок», - міркує експерт.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександр Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.