Його слова прозвучали у програмі «Акценти».

«Зараз США дійсно є головним партнером України щодо безпеки. Наше військово-технічне співробітництво з країнами Євросоюзу незрівнянно з нашими відносинами зі Сполученими Штатами. Більшу частину військової допомоги та грошей на військові потреби ми отримуємо саме від США. Також деяку роль грають Канада і Великобританія, але в основному нам допомагають США. А в Європі Ангела Меркель заявляє, що Німеччина не продавала, що не продає, і навіть ніколи не буде продавати Україні зброю», - нагадує гість програми.

Він вказав, що європейці, і, зокрема, німці офіційно визнають Росію агресором, але постачати зброю Україні не збираються.

«На їхню думку, це призведе до ескалації конфлікту. У європейців дивна логіка: на вас напали, але ми вам зброю не дамо, бо ви почнете оборонятися. Нумо залишмо все як є, нехай вас їдять потихеньку, а далі ситуація як-небудь зважиться. Тому – так, Штати наш основний партнер, хоча допомога від них, відверто кажучи, невелика. Все-таки американці на цю допомогу витрачають сотні мільйонів, а не мільярди, як на той же Афганістан», - каже Ігор Рейтерович.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав єдиний, на його думку, спосіб посадити Росію за стіл переговорів.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Рейтерович високо оцінив шанси України на вступ до НАТО.