Керівник центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін повідомив на протесті під стінами Генпрокуратури проти Володимира Струка про те, що мер Кремінної – не єдиний колаборант в Україні, який не отримав жодного покарання за свої дії через відсутність відповідного законодавства.

Передусім націоналіст зазначає, що від початку війни на Донбасі в Україні відбулося багато випадків, коли місцева влада здавала міста, правоохоронці – надавали боєприпаси окупантам, а політичні діячі – фінансували їхню діяльність. «На жаль, Струк не єдиний у цій країні і на восьмому році війни таких прикладів дуже багато. Струк є лише показовим», - підкреслює він.

Як каже Жорін, прикладів колабораціонізму багато, а випадків його покарання – немає. На його думку, вся справа в тому, що Україна просто не має відповідного законодавства для того, аби покарати всіх тих, хто зважується на співпрацю з окупантами. «І тут нам би дійсно допоміг закон по боротьбі з колаборантами», - стверджує керівник Нацкорпусу.

За його словами, експерти, нардепи та ветерани вже розробляти цей законопроєкт і навіть зареєстрували навесні у Верховній Раді, тільки ось влада залишила його без уваги. «Сьогоднішня влада для себе обрала більшими ворогами захисників України, а не зрадників», - пояснює Жорін.

Тим не менш, націоналіст висловлює впевненість у тому, що спільними зусиллями їм вдасться добитися ухвалення закону, а відтак і встановлення справедливого покарання для Струка за державну зраду та колабораціонізм. «Сьогодні ми вимушені по кожному такому покидьку, як Струк, виходити, організовувати акції й змушувати правоохоронні органи діяти», - каже він.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус вимагав покарання Володимира Струка на акції під Генпрокуратурою.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус заявив, що Україні потрібен закон проти колаборантів.

https://t.me/MaksymZhorin/1995