Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

Як пояснює футуролог, безумовний основний дохід – це надання людині грошей, аби вона позбулася страху перед завтра та постійним відчуттям потреби. На його думку, саме матеріальний страх заважає людині стати справді вільною особистістю в моральному та психічному плані.

А з безумовним основним доходом, каже Толкачов, людина зможе зайнятися творчістю, самореалізацією та самоактуалізацією. «Коли люди будуть матеріально вільні, вони почнуть обирати роботу до душі – за своїм талантом, визнанням, інтересом. І це буде ще одна революція, яку може здійснити Україна у світі», - підкреслює експерт.

За його словами, у цьому плані Україна може стати першою державою, яка змінить соціальну структуру. «Безумовний основний дохід, запроваджений в Україні, може бути чимось унікальним для всього світу», - зауважує Толкачов.

Футуролог пояснює, що безумовний основний дохід дасть людині певну гарантію, базу, яка зі свого боку підштовхне її проявити себе та бути корисною, працювати, хай навіть для вранішньої кави зі співробітниками. «Але, що важливо відзначити, безумовний основний дохід аж ніяк не вестиме до паразитування та безробіття», - підкреслює він. Експерт зазначає, що безробіття стало наслідком допомоги з безробіття, тому що людині давали гроші ні за що і вона зрозуміла, що з роботою їх втратить.

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов пояснив, як можна ціннісно змінити систему освіти.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов прокоментував можливість створення новітньої біологічної зброї.