Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми весь час кружляємо навколо одного істотного поняття – це поняття еліт. Соціальні структури відбуваються за рахунок структурування еліт: люди організуються з людської маси, структуруються в державні утворення деякими людьми, які несуть відповідальність, вишиковуються самі в певний порядок відносин і підтягують тих людей, які на них дивляться, у цей порядок», - зазначив Новохатський.

За словами експерта, еліта – це функція несення відповідальності. Як зазначив політолог, такі правителі, як, наприклад, комуністи-революціонери підходять під цей приклад: вони несли відповідальність за формування нового державного утворення.

«Вони будували свій простір і підняли владу, яка у них валялася під ногами, а далі було людське море в межах Російської імперії, яке необхідно було структурувати. Вони знаходять інструменти для структурування простору під себе, сприймаючи себе як еталон волі та проєкту, який вони хочуть здійснити», - наголосив Новохатський.

Як зазначив експерт, у разі комунізму інструментом структурування людських мас був терор. За словами Новохатського, яскравими прикладами такого способу організації людей є ГУЛАГ та Голодомор.

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що наші силовики не ризикують воювати із народом.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів, що спільного в України та Афганістану.