Про це він розповів у своєму блозі.

Передусім експерт зазначає, що Україна надала Європі багато і необробленої сировини, і зерна, і газу, і нафти, і трудових ресурсів. І все це, підкреслює він, при недостатній підтримці з боку самого Євросоюзу.

Зокрема, підкреслює Атаманюк, вже як 7 років Україна перебуває в системі асоціації з ЄС у сфері економіки. «Ми здобули хоч одну технологію? Ні. Чи створили ми якесь спільне підприємство, яке створило робочі місця? Ні», - констатує він.

Отже, підсумовує економіст, Україна у збитках і виникає питання, як державі захистити себе. «Відмовитися від європейського паритету ціни та зобов'язати «Укрнафту» та «Укргазвидобування» продавати (ресурси, - Ред.) з рентабельністю, яка покриває лише витрати. Це 30% вартості піднятого газу», - міркує Атаманюк.

У такому разі, пояснює він, ціни на енергоносії б знизились і це зняло б соціальну напругу громадськості. «У нас виробництва б спокійно зітхнули», - підкреслює економіст.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Водночас експерт обурюється через те, що українцям вже відрегулювали тарифи до кінця опалювального сезону, адже їхнє життя не обмежується квартирою, вони мають ходити на роботу. Загалом же зростання ціни на газ, попереджає він, може закінчитися закриттям підприємств, тобто люди, які оплачують ці тарифи, втратять свої робочі місця.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, що існує закономірність між свободою слова та благополуччям країни.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розповів про невірні прогнози міністра фінансів.

https://youtu.be/CDMIVm9sa6E