Про це він розповів у програмі «Толкова розмова» Олексія Толкачова.

За словами гостя програми, канцлер Німеччини з часом змінила своє ставлення до Росії та Путіна зокрема. Як він згадує, 16 років тому, йдучи до влади, Ангела Меркель була доволі критично налаштована проти РФ, вона згадувала пресинг НДР з боку Радянського Союзу. «Вона недолюблювала Путіна і вважала його нікчемою, ким він і є, за великим рахунком. Але в останні роки вона поміняла свою точку зору, і сьогодні путінський вплив в Німеччині один із найбільших», - підкреслює Сідельніков.

Принагідно опозиціонер коментує ситуацію із «Північним потоком-2». Він акцентує на тому, що в нього вклали вже надто великі кошти і купили надто багато західних політиків, аби зараз можна було його зупинити. «Зупинити його - ні, частково заморозити – так», - міркує гість програми.

Окрім цього, Сідельніков припускає, що після відставки Ангела Меркель цілком може зайнятися «Північним потоком-2», наприклад, на посаді у наглядовій раді. «Чому б їй не очолити наглядову раду цього «Північного потоку-2»?», - запитує він.

Також політик переконаний, що у процесі перетворення «сірої миші» на дракона свою роль відіграла зрада соратників Бориса Березовського, чиєю креатурою був Путін на початку 2000-х. «Тут дуже важливу роль зіграла путінська історія. Він виходець з КДБ», - підкреслює він.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко розповів, як будуть надалі складатися відносини України з Німеччиною.

Також Знай.ua писав про те, що Клочок розповів, хто був ініціатором будівництва Північного потоку-2.