Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Міністри - це не виборні посади, а ті, що призначаються. Ми вже з цього повинні правильно вибудовувати структуру. Тому я за те, щоб у нас були професіонали у політиці. Міністрів не обирають – їх призначають. Тому прем'єр-міністр має бути сильним лідером, який приводить свою команду для того, щоб держава розвивалася за певним її планом», - наголосив він.

Кучер сказав, що у прем'єр-міністра має бути план і, по суті, коли призначають прем'єр-міністра повинні конкурувати не образи і не групи інтересів, які їх сюди пролобіювали, а план розвитку держави. І не важливо, вважає він, чи це буде індустріалізація чи акцент на аграрний сектор, саме у своїх програмах розвитку країни мають змагатися кандидати на посаду прем'єра. І ми як громадяни країни розумітимемо, акцентував він, який уряд і який ефект нам дасть через п'ять років.

«Тому, коли ми зараз говоримо за якими критеріями влада обирає того чи іншого міністра, ми, по суті, цим вже констатуємо порушення всіх вертикалей влади та основ політики та державного устрою. Повертаючись цим до того, що просто з'їзд фракції чи думка президента може в цій державі стати вирішальним. А це для нас з вами і для демократії, і для громадянського суспільства, і для парламентаризму має негативний і загрозливий характер», - резюмував він.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував політичне майбутнє Дмитра Разумкова.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Подорожній звинуватив Росію у газовому шантажі своїх партнерів.