Про це пише журналістка Олена Устименко на порталі Кореспондент. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Заступник Данилова В РНБО Руслан Демченко влип у скандал і повинен піти під суд. Саме такого розвитку події слід очікувати після публікації незаперечних доказів причетності Демченка до прийняття Харківських угод у 2010 році. Нагадаю, що тоді, Україна отримала знижку на газ, а Росія – продовжила на 25 років термін перебування Чорноморського флоту в Криму. Таким чином, Демченко-по суті є основним винуватцем анексії Криму і повинен бути засуджений за держзраду.

Демченко-класичний український політик, який вірно служить кожному своєму гетьману. При Януковичі він був заступником міністра закордонних справ і відповідав за російський напрямок, причому виступав проти тих, хто підтримав революцію гідності. Це не завадило йому згодом працювати на Порошенка, який" прихистив " його, незважаючи на закон про люстрацію.

Для Зеленського наш герой продовжив "домовлятися з росіянами" - його, власне, і залишили на Банковій якраз у зв'язку з такими вміннями. А потім вектор змінився, і Демченко за вказівкою Зеленського вже жваво "гальмує" Мінські домовленості. Демченко був куратором Леоніда Кучми в ТКГ в Мінську. Кучма жодного слова не міг сказати без узгодження з Демченком. Тому, можна стверджувати, що саме Демченко фактично зривав роботу ТКГ.

Будучи призначеним на посаду першого заступника секретаря РНБО, Демченко не гребує і дрібнішими справами. Так, нещодавно так вдало відвідав Донбас, що навіть примудрився, як пишуть ЗМІ, отримати статус " учасника бойових дій. Пільги згодяться в господарстві талановитому воїну з РНБО.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Для всіх мало-мальськи думаючих громадян було очевидно, що Демченко - абсолютно безпринципна людина, яка зробить все що завгодно, аби зберегти близькість до влади. Але, мабуть, тільки не для Зеленського і його ручного секретаря РНБО Данилова, який довго безуспішно шукав, звідки ж "з'явилися" Харківські угоди. Саме їх РНБО називає однією з причин втрати Криму і війни на Донбасі.

Так от знайшовся нарешті ініціатор цих угод. Журналісти опублікували інформацію про те, що саме Демченко стояв біля витоків цих переговорів: називав їх запорукою "стабільного економічного розвитку" і "відповідними євроінтеграційному напрямку". Та й флот РФ в Криму, виявляється, на думку Демченка, повинен був забезпечити безпеку в регіоні.

Затятий противник Росії ще десять років тому вважав, що співпраця з цією країною для нас життєво необхідна. Він сам заявляв, що для України немає іншого виходу, крім переговорів з РФ щодо газу. Так що, Володимир Олександрович, ви скажете на це тепер, коли їжаку зрозуміло: у вас працює людина ,яка (як ваша команда любить говорити) "країну продав" в 2010 році? Що ж Ви взяли під крильце того, хто голосував за Харківські угоди?

Або ви чогось не знали? Якщо так, то, коли нам тепер чекати дзвіночків Баканову з приводу "цього чорта"? Ваш секретар РНБО Данилов говорив: якщо Служба безпеки "вважатиме за необхідне", вона повинна порушити провадження щодо держзради з боку підписантів "Харківських угод". Так" вважатиме за потрібне "служба або"не вважатиме"? Чи чекати нам пред'явлення звинувачень про держзраду, як це сталося з Віктором Медведчуком?

Швидше за все, Зеленський зробить все, щоб цю справу зам'яти. Адже він точно такий же, як і сам Демченко, - звик періодично скидати шкіру і перевзуватися. Він теж багато чого обіцяв своїм виборцям і зробила в точності та навпаки. Та й з урахуванням усього, що вже накоїв Зеленський, проти нього самого можна відкрити справу по держзраді.

Не вигідно нашій "людині з народу" мочити своїх власних підлеглих, бізнес-партнерів, родичів. Вони Зеленському знадобляться, щоб робити брудну роботу, рятувати царя від втрати насидженого ним трону. Але ще парочка таких проколів-і кінець не тільки Демченку, а й самому Зеленському і всім його поплічникам, які так старанно заносили йому хвости на поворотах.