Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Рейтинги не падають тільки в тих керманичів держави, в яких є диктатура та авторитаризм, ось там рейтинги завжди високі. Наприклад, у Лукашенко завжди високий рейтинг, у Путіна стабільно високий рейтинг, хоча бувають певні моменти, коли він плаває. Тож якщо говорити про демократичні держави, то, очевидно, рейтинг президента складно втримати, тому що він є під прицілом свободи слова, ЗМІ, громадськості і будь-які помилки президента та його команди одразу конвертуються в негатив», - розповів він.

Семенюк сказав, що в нашій країні негативні рейтинги мав би мати прем’єр-міністр, адже він відповідає за виконавчу гілку влади. Кабінет Міністрів сам по собі мав би бути об’єктом критики, повідомив він, тому що він реалізовує програму президента та законопроєктів, які прийнялись у Верховній Раді. А замість цього ми бачимо, підкреслив він, що з самого початку на президента сфокусували всю увагу.

«Тому ми бачимо, що прем’єр-міністр залишається в цій орбіті таким собі незалежним умовно, якого не критикують, а вся критика йде фактично на президента, хоча по закону мало б бути зовсім інакше. Кабінет Міністрів і будь-який міністр завжди приймає складні рішення, з якими можуть бути не згідна більшість, але він повинен це приймати, орієнтуючись на суспільне благо, щоб громадяни жили краще. А це не завжди збігається з інтересами певних кіл і тому як правило критикуються дії виконавчої влади», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Популярні новини зараз

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.