Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

За словами Саакяна, втрачений рейтинг завжди можна повернути і так чинить не один політик в Україні та у світі загалом. «Але для цього потрібно на якийсь час уникнути софітів», - підкреслює він.

Зараз же, каже експерт, в Україні склалася така ситуація: Зеленський намагається показати, що він вже президент цієї держави, а Порошенко – що він ще президент. Водночас, додає він, для Порошенка це обертається підтримкою антирейтингу. «А ОПЗЖ - це така річ, про яку завжди можна сказати: якщо не ми, то будуть ось вони. Це та чорна сторона, поряд з якою Порошенко виглядає вже не сірим, а білим, принаймні для частини його прихильників», - міркує він.

Водночас для ОПЗЖ, зазначає Саакян, ця ситуація доволі вигідна, оскільки завдяки Порошенку партія виграє в очах своїх прихильників. Тим не менш, каже він, Порошенко міг би зробити розумніше і, наприклад, назвати причиною свого відходу переслідування опозиції. «Насправді якби Порошенко пішов з-під софітів, то міг би ефективніше наздоганяти рейтинг Зеленського», - підкреслює політолог.

Отже, констатує він, зараз Порошенко є заручником цієї ситуації: «йому потрібно крутити педалі, щоб не впасти з велосипеда».

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Саакян розповів про фактори, які впливають на рейтинг «слуг народу».

Також Знай.ua писав про те, що Саакян прокоментував можливість об'єднання Порошенка з ОПЗЖ проти Зеленського.