Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Будь-яке залякування призводить до хаосу в країні. А хаос - це не контрольована ситуація, яка супроводжується викидом непотрібних емоцій і це призводить до безпорядку в країні. Владі може бути вигідний цей хаос для того, щоб будувати власні політичні стратегії і здобувати підтримку в масах. Владу не цікавить мисляча людина, їх більше цікавлять емоції і саме тому люди на виборах голосують емоціями. Якщо влада зацікавлена зберегти владу, то один зі способів – це налякати всіх війною», - розповів він.

Семенюк сказав, що залякати громадян і дати через певний час ліки для того, щоб начебто вилікувати цей страх, повідомив він, і це може бути якийсь кандидат на виборах, який запропонує адекватний сценарій захисту і збереження нації. РФ зацікавлена в посіянні страху, вважає він, тому що в такий спосіб можна дати проявитись опозиційним політикам, які підтримують Кремль. І через страх владу в Україні теж можна контролювати, підкреслив він, і витягувати на певні переговори, які вигідні Кремлю.

«Те, що велике скупчення військ РФ біля наших кордонів не є випадковим – це вже очевидний факт. Очевидно, що повноцінне вторгнення в Україну не виключається з точки зору військової стратегії теж, тому що просто так війська не стягують. А якщо стягують війська, то це є певні видатки колосальні фінансові, просто так держава не може їх витрачати. Останні заяви, які лунають останні 7 років про глибоку інтеграцію України в Євроатлантичну спільноту, НАТО і ЄС, Росія це розуміє як загрозу для своєї територіальної цілісності, тому вони стягують війська», - резюмував він.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт прокоментував відсутність представників низки країн на саміті Великої двадцятки.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Волковський високо оцінив виступ Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН.