Про це заявила адвокат Галантерника Ольга Просянюк у Facebook, пише Апостроф.

"Методи роботи НАБУ не змінюються: не ділом (роботою в процесуальній площині), а словом - точніше публікаціями у ЗМІ, ведеться досудове розслідування та формування негативної думки в інформаційній площині", пише адвокат.

За словами Просянюка, про те, що його було оголошено у міжнародний розшук, Володимир Галантерник дізнався зі ЗМІ.

Бізнесмен з 2017 року не проживає в Україні та не має зареєстрованого місця проживання, про що НАБУ було повідомлено ще 5 жовтня 2021 року. Виходячи із заяви адвоката, Галантерник надав органу досудового розслідування всі необхідні документи, а також підтвердження того, що він перебуває на консульському обліку у державі Ізраїль. Більше того, жодних повідомлень, повісток чи інших процесуальних документів на офіційну адресу бізнесмена не надходило.

Володимир Галантерник

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

"Відповідно, будь-які правові підстави для оголошення пана Галантерника у розшук відсутні", резюмує адвокат.

Згідно із заявою, Володимир Галантерник заперечує свою причетність до будь-яких правопорушень та переконаний, що зможе довести істину у судовому порядку. Також бізнесмен не сумнівається в тому, що всі претензії кримінально-процесуального характеру мають виключно політичне підґрунтя.

"Володимир Галантерник не ухиляється від слідства, має намір і бажає всіляко співпрацювати з українськими органами правопорядку, але виключно у рамках чинного законодавства", - наголосила Ольга Просянюк.