Про це вона розповіла у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило».

На її думку, вона робить діловодство більш прозорим та зручним.

«Нещодавно ми з Міністерством інфраструктури підняли питання: у нас було Євро-2012, ми будували інфраструктуру по всій країні, але сьогодні знайти проєктну документацію по частині об’єктів Євро-2012 просто неможливо», - каже вона.

Тому ідея тримати проєктну документацію в єдиному електронному реєстрі – найкращий вихід.

«Електронна система взаємодіє з десятками інших державних реєстрів: з реєстрами Міністерства юстиції, які веде податкова, які ведуть саморегульовані організації, вносять інформацію про своїх учасників, про архітекторів, інженерів технічного нагляду й таке інше. Можливо, наступний крок – зробити певний симбіоз електронної системи з ПроZорро, щоби бачити: ось є документація, був такий генеральний підрядник, були витрачені так кошти, такі матеріали. І щоб вся інформація була в єдиному місці, щоб можна було все перевірити. І неважливо, яка влада сьогодні, який уряд, який міністр. Але інформація не загублена і використовується всіма, кому вона потрібна», - зазначає народний депутат.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Ці новації також матимуть вплив на місцеву владу, що особливо важливо під час запровадження реформи з децентралізації. Завдяки прозорості обігу документації відпаде потреба в тому, аби давати хабаря чиновникам. Відтак цифровізація будівельної галузі сприятиме зменшення рівня корупції в Україні.

Знай.ua повідомляв, що Ігор Новіков вважає: зараз настав час стрімких і незворотних змін.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».