Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

Як розповідає експерт, економічна ситуація в Україні сьогодні настільки складна, що держава навіть просила про аварійну допомогу. Зокрема, каже він, йдеться про закупку, утричі дорожчу за ринкову білоруську енергетику. «Тому що система у певний момент опинилася перед блекаутом через зупинку трьох блоків вугільних ТЕС, на яких не вистачає вугілля», - пояснює політолог.

Бортник додає, що Україна також чекає на зафрахтоване з Польщі, ПАР та інших держав вугілля, а тим часом РФ блокує транзит казахстанського вугілля. «Україна чекає на вугілля, без якого справді теплова енергетика, яка виконує роль маневрених потужностей на піках споживання, може опинитися в глибокій кризі», - розповідає він. Експерт зазначає, що через це Україні доведеться й надалі закуповувати у Білорусі або ж готуватися до віялових відключень, від яких всі відвикли ще з середини 1990-х років.

Також політолог зауважує, що Україна, маючи нехолодний листопад, вже наштовхується на такі кризи і це демонструє всю складність ситуації з енергетичним сектором.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що влада провалила підготовку до опалювального сезону.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що кошти від зелених облігацій мають піти на виплату боргів за зелену енергію.