Про це заявив політолог Олег Лісний, коментуючи ініціативу облгазів, які належать Дмитру Фірташу, у декілька разів підвищити тариф на транспортування газу.

Політолог нагадав, що президент та прем’єр обіцяли українцям, що підвищення тарифів на газ не буде, проте в разі збільшення тарифу на його розподіл, це станеться. Тож у такому разі владній команді потрібно готуватись до подальшого падіння своїх політичних рейтингів.

«Якщо платіжка прийде, то вона дуже серйозно пов’язана з рейтингами політиків і політичних сил, які обіцяли інше. Тому це вплине істотно», - сказав Лісний в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він також наголосив: зростання тарифів на газ для промисловості буде закладене у вартість продукції та послуг промислових підприємств, тож кожен українець відчує зростання тарифів, коли їх купуватиме.

«Ми зациклюємося, ми розглядаємо ціну (на газ – ред.) для населення. Але зрозуміло, що якщо буде інша ціна і набагато більша в промисловості, то ми будемо витрачати більше грошей. Тому що не можуть товари нам поставлятися по тій ціні, яка була раніше. Тому це все взаємопов’язано», - пояснив Лісний.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Раніше політолог Світлана Кушнір заявила, що підвищення тарифу на розподіл газу, яке планує Фірташ, спровокує кризу неплатежів населення за комунальні послуги. На її думку, в ситуацію має втрутитись уряд та Антимонопольний комітет.

Нагадаємо, нещодавно низка облгазів, які належать олігарху Дмитру Фірташу, подали проекти розрахунків тарифів на розподіл природного газу у 2022 році, якими передбачається їх підвищення від 61% до 443%. Якщо цю ініціативу підтримають, кубометр газу подорожчає для українців на 2-8 грн.

Водночас в Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг зазначили, що обґрунтованість таких проектів буде ретельно перевірена, адже регулятор затверджує не бажані тарифи і наміри окремих компаній, а виключно економічно-обґрунтовані тарифи.