Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

За словами гості програми, у 2014 році чи не всі підприємства, розміщені на ОРДЛО, перереєстрували в Україні. Зокрема, каже вона, це були і приватні, і державні підприємства, як, наприклад, державні шахти, а «Центренерго» оплачувало постачання вугілля грошима з держбюджету. «Кажуть, там були і якісь неофіційні платежі – цього я не знаю, але з огляду на те, які люди там стоять біля керма, цілком допускаю», - міркує Буймістер.

З іншого боку, додає вона, хоч основну суму простежити можна. «І шахтарі на окупованій території отримували гроші. Але зараз такої можливості немає», - підкреслює політик. Депутат пояснює, що раніше зарплата приходила на картки шахтарів, потім вони перетинали лінію розмежування і брали готівку.

Окрім цього, зазначає Буймістер, навіть в ОРДЛО можна було зняти кошти з картки, зокрема, бізнесмени брали за цю послугу 20%. «Наразі можливості перетнути лінію розмежування з ОРДЛО немає, вона блокується з того боку», - повідомляє вона і додає, що люди й так в принципі не мають карток, з яких можна зняти кошти в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, Буймістер розповіла про нове депутатське об'єднання «Розумна політика» Разумкова.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що ситуація на Донбасі все більше набуває статусу нескінченності та ходьби по колу.