Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Україна на сьогодні глибоко імплементована у світову систему як фінансову, так і енергетичну. Це не стосується того, що у нас ще «совєтами» побудована зв'язка і ми маємо вихід на Європу лише через бурштинський коридор. І тільки там є енергоміст, який міг би перекидати якусь частину енергії до Європи. Проте на сьогоднішній день ми зіткнулися із серйозною енергетичною кризою», - повідомив він.

Мулик сказав, що енергетичні експерти вважають, що нам будуть потрібні балансуючі потужності. Якщо в нас атомна генерація дає регулярну та постійно енергію, наголосив він, то зелена енергетика працює на піку, а потім зменшується. А в енергомережі України потрібно постійно вирівнювати певну напругу, підтвердив він, для передачі ЛЕП та доставлення до споживачів.

«Країна базується на електроенергії, і просто уявіть на секунду, що станеться, якщо відключать світло. Але те, що відбувається зараз з Україною в енергетичному плані - це штучне створення дефіциту на рівні навіть не міжурядовому. І мені дуже хочеться вірити, що не буде дуже холодної зими. Але якщо буде сильний мороз, то незалежно від можливості та бажань нашого державного управління нам так чи інакше піднімуть тарифи», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.