Про це стало відомо з його блогу «Толчок».

«Як захопити владу в усьому світі? Достатньо просто почати виховувати дітей у всьому світі, формувати людину майбутнього. І той, хто створить глобальну систему навчання, той і правитиме світом», - вважає Толкачов.

Він зазначив, що справжнє значення слова «школа», яке використовувалося у давніх греків – це «дозвілля». За словами футуролога, тоді школа була аж ніяк не дисциплінарним місцем, де діти потіли та протирали штани, а навпаки – це було місце, де діти із задоволенням проводили дозвілля, розвиваючи себе.

«Ми маємо шанси все виправити. І навіть більше – створити глобальну систему освіти в Україні, яка незабаром може захопити весь світ. І тоді Україна виховуватиме дітей по всьому світу, закладатиме світогляд, формуватиме особистості по всьому світу. Уявіть, що всі люди світу можуть бути виховані за нашими навчальними програмами, які будуть написані в Україні. Хіба це не глобальна влада?», - каже Толкачов.

Експерт розповів, що кілька років тому у Києві, коли ще не було розмов про карантин та дистанційне навчання, економіст, професор Олександр Кендюхов запропонував концепцію цифрової школи, яка полягала зовсім не в перенесенні уроків у класі до банальних уроків на екрані. За словами футуролога, Кендюхов запропонував цифрову школу, в якій основне навчання відбуватиметься у віртуальній реальності.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

«Уявіть, вивчаючи період Стародавнього Риму, діти можуть не просто дивитися на картинки, а поринути у віртуальну реальність і погуляти реальним Стародавнім світом. Це буде вже не завчена суха літера, взята з підручника, а особисто прожитий досвід. Так, це колосальні витрати, але коли дітям цікаво, вони навчатимуться набагато веселіше і з великою пристрастю», - упевнений Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що школа вбиває інтерес дитини до світу.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, що він завжди намагався підштовхнути українців до амбітних мрій.