Фрагмент свого виступу він опублікував у Telegram.

Жорін зазначає, що українці справді можуть захистити себе самі і вони це вже продемонстрували. Тим не менш, каже він, розраховувати лише на це – не правильно. «Влада повинна сьогодні готуватись», - підкреслює керівник центрального штабу Нацкорпусу. Водночас він підкреслює, що йдеться не про готовність армії до можливого наступу РФ, а про готовність самої влади.

Також Жорін зауважує, що влада часто обманює народ, а тому до цього вже всі звикли: то Росія не стягує свої війська до українського кордону, то вже стягнула. «У сьогоднішній Україні надзвичайно важко відчувати себе безпечно», - констатує він. На думку керівника центрального штабу Нацкорпусу, загроза ще більшого вияву російської агресії є завжди.

Зокрема, каже він, РФ може виділити більше коштів п’ятій колоні для дестабілізації України зсередини. «У нас є загроза, що РФ буде використовувати інші гібридні інструменти, такі як, наприклад, наш спільний кордон з Білоруссю», - попереджає Жорін. Принагідно він нагадує про хаос з мігрантами на польсько-білоруському кордоні і додає, що Україні варто бути готовою до аналогічного розвитку подій вже на своєму кордоні.

Загалом же, підсумовує керівник центрального штабу Нацкорпусу, чинна влада до війни не готова, а її політика – не ефективна. Аби не бути голослівним, він згадує про нежиттєздатний закон про територіальну оборону. «Вони роблять ідіотські кадрові рішення, як з міністром оборони, який жодного відношення до безпекового сектору взагалі немає. Восьмий рік війни, але хто займається підготовкою населення та територіальної оборони?», - запитує Жорін і додає, що це робота влади, а не громадян.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус влаштував пікет під черкаським управлінням поліції.

Також Знай.ua писав про те, що ОПЗЖ у Черкасах програла черговий суд у справі проти Дмитра Кухарчука.