Про це заявив керівник виконкому партії «УДАР Віталія Кличка» Артур Палатний, передає сайт партії.

«Слугам» дали відмашку вже на цьому сесійному тижні проголосувати за закон про столицю 2143-3. Киян позбавляють можливості керувати столицею: замість всенародно обраного мера влада хоче поставити «100% свою людину». Але йдеться про більше, ніж про Київ. Закон про столицю – це пілотний проєкт зі згортання місцевого самоврядування в Україні. Промовчати сьогодні та дозволити владі підім’яти під себе столицю – завтра той самий сценарій буде реалізовано по всій країні», - заявив Палатний.

За його словами, влада вирішила діяти зухвало, нехтуючи здоровим глуздом та несприйняттям своїх дій українцями. Вона нехтує волею киян, думкою депутатів та європейської спільноти.

«Слуги» нехтують думкою депутатів, а тому планують ухвалити законопроект про столицю за спецпроцедурою, коли народних депутатів позбавляють права вносити правки. «Слуги» нехтують думкою європейської спільноти, а тому не чекають висновків Венеційської комісії. Вони розуміють, що висновок буде далеким від «позитивного». «Слуги» нехтують волею киян, а тому намагаються усунути від управління столицею обраного киянами мера та відсувають вибори до районних рад у Києві на 2025 рік», - зазначив керівник виконкому «УДАРу».

Він закликав усіх не дозволити владі підім'яти під себе місцеве самоврядування.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

«Ми маємо не дозволити владі ухвалити антиконституційний закон про столицю. Закон має ухвалюватися лише на підставі висновків Венеційської комісії із залученням українських і міжнародних експертів та громадськості», - наголосив Артур Палатний.