Рішення влади тиснути на бізнесмена Ріната Ахметова шляхом затримки виплати цільових "єврооблігацією" тільки його компаніям, є необдуманим рішенням і матиме негативні наслідки для України на зовнішніх фінансових ринках.

Про це йдеться в аналітичному звіті інвестиційної компанії Concorde Capital.

"Якщо Зеленський дійсно вирішив використовувати відстрочку виплати ГарПока Ахметову як інструмент тиску на нього, це не виглядає розумним кроком. Більшість інших порушених "зелених" виробників є міжнародними інвесторами, в той час як серед покупців недавніх «зелених» єврооблігацій є ЄБРР. Дискримінація деяких зелених виробників не допускається", - говориться в звіті інвесткомпанії.

У звіті наголошується, що статус облігацій «Укренерго» як «зелених» і «стійких» може бути поставлений під сумнів подібними діями уряду.

Раніше інвесткомпанія Dragon Capital повідомила, що політична дискримінація окремих компаній при виплаті коштів цільових «зелених» єврооблігацій підриває довіру інвесторів до Уряду України і призведе до негативної реакції на боргові зобов'язання українських компаній.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами через цільові «зелені» єврооблігації під державні гарантії. 15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії - ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.