Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Питання не у певному сенсі безробіття, коли немає робочих місць, і люди не можуть знайти за своєю спеціальністю роботу. Я сказав би про трудове безробіття, коли люди, які мають роботу, не можуть прожити на зароблені гроші від зарплати до зарплати», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, через це у нас зростає трудова міграція, тому що люди постійно шукають місце, де вони можуть більше заробляти, ніж зараз. Як зазначив економіст, з цієї причини люди виїжджають з України та шукають високооплачувану роботу в інших країнах, наприклад, у Польщі.

«Ми бачимо проблеми, які відбуваються і на суміжних ринках: не лише на ринку праці, а й фінансовому ринку. Люди беруть споживчий кредит і через відсотки люди потрапляють у кредитну залежність. Банки продають ці кредити колекторам і починаються ходіння по муках людей, які увійшли до кредитної залежності», - сказав Гончаров.

Як зазначив економіст, для вирішення цих проблем має бути створена програма по створенню робочих місць. За словами експерта, прем'єр-міністр обіцяв створення подібної програми, але її не було впроваджено.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

«Випускники наших університетів не можуть знайти собі роботу, тому що роботодавець шукає висококваліфіковану робочу силу, а недосвідчених фахівців сьогодні дуже багато на ринку і це проблема, як їх зайняти», - наголосив Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров пояснив, чому влада дозволяє собі порожні обіцянки.

Також Знай.ua публікував заяву Олександра Кочеткова: віялові відключення – це вимушений захід.