Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

Футуролог зазначив, що чим більше він осмислював персону Григорія Сковороди в українській історії, тим більше розумів, що цей філософ випередив час на кількасот років.

«Він був там, куди ми зараз лише доходимо. Наприклад, Григорій Сковорода був одним із перших веганів. Нині це вже тренд, а він це практикував 250 років тому. Уявіть, Григорій Сковорода був першим хіпстером України. Григорій Сковорода не приймав правил, він кидав виклики, він відрізнявся», - каже Толкачов.

За його словами, ту масову культуру, яка зараз з'являється в українському та світовому суспільстві, Сковорода ніс багато років тому. Толкачов зазначив, що Григорій Сковорода неймовірним чином поїхав до Європи подивитися міста, щоб нібито відбирати вина для імператорського двору Російської імперії, і він знайшов лазівку, як поїхати подивитися світ і залишитися при цьому в плюсі. Таким чином, наголошує футуролог, філософ був першим гастарбайтером в Україні.

«Багато байкерів люблять кататися, відчувати свободу, мчати, подорожувати. Григорій Сковорода, якби в ті часи були байки, він був би байкером. Він мало не був першим номадом, який брав і подорожував, не приростаючи до якогось одного місця і не обростаючи корінням», - зазначив Толкачов.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Геннадій Друзенко заявив, що українці повинні прислухатися до заповідей Григорія Сковороди.

Також Знай.ua повідомляв, що Олесь Доній пояснив, навіщо українцям бути єдиними у своїх відмінностях, і до чого тут Сковорода.