Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Окрім посиленої підготовки загонів територіальної оборони є гостра потреба у створенні Міжнародного центру протидії гібридним загрозам. За посередництва такого центру можна було б координувати спільні зусилля країн регіону, націлені на боротьбу із викликами воєнного, а також інформаційного характеру», - зазначив керівник Київського осередку Національного Корпусу Сергій Тамарін.

Також Сергій Тамарін зазначив, що РФ та ліволіберальні організації маніпулюють риторикою прав людини, задля шантажу країн, які є потерпілими від міграційної кризи. У публікації зазначено, що під час конференції було обговорене створення Центрів протидії гібридним загрозам і мережі Штабів оборони, які потрібні з метою підсилення офіційних силових структур і задля реагування на нові загрози на первісному етапі. На сайті зазначено, що з огляду на створену Путіним та Лукашенком міграційну кризу, створення таких структур необхідне.

«Колишній спікер прем'єр-міністра Литви Адрюс Бачуліс розповів про помилки, які допустила Литва, яка, до речі, першою зіткнулась із масовим потоком мігрантів з боку Білорусі. Як журналіст він наголосив на тому, що окрему увагу варто приділити контролю над допуском ЗМІ до місця події», - сказано на сайті.

У публікації сказано, що ексначальник штабу полку «Азов» Владислав Соболевський заявив, що Росія разом з урядом Білорусі, створюючи міграційну кризу на кордоні з Польщею може робити відволікаючий маневр, задля потенційної атаки на Україну.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

«Однозначно залишається ризик атаки на так званий Сувалківський коридор, котрий з'єднує Польщу з країнами Балтії та НАТО, але одночасно розділяє територію Калінінградської області РФ та Білорусі. На цьому раніше наголошував американський генерал Бен Ходжес, сказавши, що цей відрізок території є предметом підвищеного інтересу РФ та Білорусі», - сказав Соболевський.

На сайті зазначено, що Даріуш Матерняк з Центру досліджень «Польща-Україна» заявив, що у діалозі із Західними партнерами треба наголошувати на тому, що міграційна криза – це операція РФ та Білорусі, тому сил однієї бригади буде замало, задля ефективного реагування на загрозу.

«Експерт наголосив на можливості залучення інтернаціонального підрозділу LITPOLUKRBRIG, зазначивши, що такий шанс є, але остаточне рішення залишається за урядами Литви, Польщі й України», - сказано на сайті.

Як повідомляв Знай.ua, Штаб оборони Національного Корпусу Волині провів військовий вишкіл в Рожищі.

Також Знай.ua повідомляв, що Національний Корпус провів у Києві вишкіл з метою навчити населення цивільній обороні.