Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

«Основна частина українських трудових мігрантів прямує до найближчих європейських країн, таких як, наприклад, Польща, Чехія, Німеччина і, можливо, Італія та Португалія. Феномен України у тому, що всередині країни немає роботи. Якби люди не виїжджали у пошуках роботи за кордон, то вони були б безробітними», - зазначив Лямець.

За словами експерта, явище трудової міграції є не корисним для країни, бо найчастіше ці люди їдуть за кордон з бажанням там залишитися. Як зазначив Лямець, єдине, що спочатку цих людей тримає – це сім'я і незвичка перебування далеко від дому.

«Згодом сім'ю вони перетягують до себе. Це не надто радісне явище з погляду країни, тому що ці люди, які поїхали, це найактивніша частина з усього працездатного населення за винятком тих людей, які мають гарну роботу в Україні», - сказав Лямець.

На думку експерта, таких людей треба було б тримати в Україні, бо вони є найкориснішими для нашої країни. Як зазначив Лямець, якщо ці люди здатні виїхати в іншу країну, не знаючи мови, то вони здатні стати драйверами зростання для України.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

«Для будь-якої правильної держави основний ресурс – це не гроші, а люди. Якщо ви маєте хороших кадрів, то рано чи пізно досягнете успіху, якщо ви створюєте їм умови, щоб вони реалізовувалися. А якщо ви не створюєте таких умов, то виходить таке явище, як в Україні – талановиті люди починають їхати», - наголосив Лямець.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець розповів, як штучно занижуються показники інфляції.

Також, як Знай.ua повідомляв, Сергій Лямець заявив, що близько 1,5% українців мають денний дохід менший за 1$.