Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Я б не назвав ситуацію тупиковою, тому що з'явилося очікуване розслідування Bellingcat. Ми чудово розуміємо, що таке Bellingcat: це мішень. Без мішені Bellingcat був би звичайнісіньким засобом масової інформації з легким нальотом жовтизни. Але той рівень інформації, який вони отримують та аналізують, ми чудово розуміємо, що, як і «досьє Пандори», це насамперед робота спецслужб», - каже він.

Ну, а спецслужби не працюють самі собою, зазначає аналітик. Приходить замовлення, на замовлення подається певний обсяг інформації, ця інформація кристалізується в розслідування. Вони розставляють акценти.

«Те, що ми побачили минулого тижня – це не постріл бойовим патроном, це холостий постріл, попереджувальний: хлопці, якщо не зміниться певна концепція та дії, то те, що ми опублікували, здасться вам просто невинною дитячою казкою. Звідси й реакція, на цю реакцію чекали. Зверніть увагу, як синхронно канали, які називають себе «опозицією південного сходу» і які асоціюються з Порошенком та його однодумцями, почали бити на цю тему. Додайте сюди канал Україна, і ми зрозуміємо, що проблема набагато глибша, ніж Вагнергейт чи можливість Майдану», - зазначає Бізяєв.

За соціологією Вагнергейт не тотожний Майдану, зазначає він: «Це нам здається, що Bellingcat підгадували під якийсь революційний настрій, перенісши прем'єру свого фільму з квітня на листопад. Розрахунок трохи глибший, ніж те, що нам намагаються показати».

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рябошапка визнав, що найголовнішим гальмом у боротьбі з корупцією є влада.

Також Знай.ua повідомляв думку Святослава Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».