Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Про можливість широкомасштабного вторгнення Росії в Україну говорять фактично щосезону, з частотою приблизно три-чотири рази на рік. Згадаймо, наприкінці минулого року, починаючи з грудня і в січні наводилися дані різних розвідувальних служб громадських та організацій про те, що на нас нападуть навесні – не напали. Потім розмова йшла, що на нас нападуть улітку, теж наводилися дані, статистика була, не напали. Наразі нам починають розповідати, що йде концентрація військ і на нас нападуть наприкінці лютого. Ми в режимі нападу РФ живемо з 2014 року», - наголосив Курбан.

Політолог сказав, що у 2014 році ми мали п'ять чи шість випадків, коли ось-ось до кордонів підходили, але не нападали. І якщо розібрати історію, то за всі роки, скільки Україна межує з Росією, наголосив він, ми живемо у постійному стані війни з Росією. Тому до таких новин і особливо до панічних настроїв, впевнений він, треба ставитись дуже акуратно. Бо чим далі, тим більше ситуація нагадує як у казці про вовків, вважає він, коли пастух кричав про вовків, а їх не було, а коли вовки прийшли, то до нього вже ніхто не прийшов на допомогу.

«На моє глибоке переконання – це чергова інформаційно-психологічна операція. До того ж вона багатостороння, з одного боку, Росія нагнітає ситуацію, бо їй треба показувати свій статус, щоб впливати на політику. З іншого боку, українській владі це теж вигідно, тому що зовнішня загроза вона стабілізує ситуацію всередині. Європі та Америці непогано пошуміти, створити видимість руху та напруги. І ця новина про можливий напад Росії - це тема, яка вигідна дуже багатьом і відповідно вона буде довго мусолитися», - резюмував Курбан.

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, що транзит газу через Україну стримував повномасштабне вторгнення РФ.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чому люди з ім'ям і репутацією не хочуть зараз обіймати посади міністрів.