Його слова прозвучали у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Росії не потрібно, щоб локальне зіткнення Вірменії та Азербайджану переросло у масштабну війну. Адже підсумки цієї війни можуть поставити під питання майбутнє російської миротворчої місії в Нагірному Карабаху, а це останнє, чого хочуть у Москві. Навпаки, РФ хоче, щоб її військові залишалися на цій території якомога довше, а для цього потрібно зберігати зміст їхнього перебування там – тобто недопущення ескалації. Чим довше ситуація на Кавказі провисатиме, тим це вигідніше для росіян. Так вони зможуть виправдовувати присутність у регіоні своїх військових. Це – одна з причин, через які війна між Азербайджаном та Вірменією зараз не відновилася», - вважає гість програми.

Він також висунув припущення щодо стратегічного плану Москви у цьому регіоні.

«Я не думаю, що Росія має на меті примирити дві колишні республіки СРСР. Вона більше прагне до посилення свого впливу. А зростання впливу з опорою на свою військову міць не передбачає мирного врегулювання, скоріше навпаки», - каже Ілія Куса.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що багаті країни бажають, щоб бідні переходили на зелену енергетику власним коштом.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Куса назвав партнерів та ситуативних союзників України у світі.