Про це він розповів на ютуб-каналі Національного Корпусу.

Як розповідає Соболевський, російські спікери говорять про мілітаризацію України з боку США та відсутність підрозділів РФ на українських кордонах. Тим не менш, він повідомляє, що прихована мобілізація російського резерву вже почалася. Принагідно керівник Центрального штабу Нацкорпусу посилається на Bloomberg і додає, що ці люди знадобляться для утримування окупованої території після ймовірної атаки РФ.

Він зазначає, що мобілізовувати резерв приховано обходиться доволі дорого, оскільки звичайних людей забирають з їхніх робочих місць. «Це дуже важливий дзвіночок», - підкреслює Соболевський і додає, що все це демонструє справжні мотиви президента РФ.

Водночас він акцентує на тому, що російські війська розосереджуються та скупчуються на українських кордонах вже восьмий рік. На думку керівника Центрального штабу Нацкорпусу, для відкритого нападу має бути певна причина і цей елемент гібридної війни ще всіх здивує. Тим не менш, каже він, Україна до цього готова, але необхідно усвідомлювати ціну.

З іншого боку, додає Соболевський, українці не готові завдати контрудар, відкинути російські війська назад та повернути окуповані Крим та Донбас. «Тому готовність, зі слів Данилова, для мене примарна дефініція», - підкреслює він.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Водночас керівник Центрального штабу Нацкорпусу акцентує на тому, що українці страждають на комплекс меншовартості. «Коли ми бачимо у себе на кордоні стотисячне військо, то ми не думаємо про те, як саме ми будемо битися із ворогом та переможемо його, а думаємо про те, як нас зрадить вище політичне керівництво: полетить у Москву підписувати акт про капітуляцію, коли ми ще будемо битися», - пояснює він.

Як повідомляв Знай.ua, Національний Корпус проведе 27 листопада низку вишколів у Харкові та Києві.

Також Знай.ua писав про те, що Штаб оборони Національного Корпусу Волині провів військовий вишкіл в Рожищі.