Про це він розповів на своєму YouTube каналі.

«Росія відмовилася постачати вугілля на територію України. Це найважливіша частина нашого імпорту з території Росії, тому що саме ці види вугілля нам особливо необхідні для того, щоби подати тепло в наші багатоквартирні будинки», - розповів Попенко.

За його словами, насамперед це торкнеться мешканців Дарницького та Дніпровського районів Києва – це 200 тисяч людей. Також, зазначає він, під особливою небезпекою опиняються мешканці Чернігова та більшої частини міста Сум – вони реально можуть залишитись без тепла, бо це вугілля, яке споживають ці вугільні станції у цих містах. Попенко пояснив, що вони просто не працюватимуть.

Експерт заявив, що у нас немає цього вугілля, а також нам нема звідки його привезти. За його словами, всі 7 років війни з РФ на сході України, як виявилося, постачаємо вугілля з РФ та купуємо його у них.

«І як виявилося, ми за цей час ми не відпрацювали жодного запасного варіанту, де ми можемо купувати це вугілля. Ми не просто нічого не зробили, ми ще й погіршили свої відносини з РФ і зробили так, що поставили під ризик загибелі кілька сотень тисяч людей», - заявив Попенко.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.