Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

Олексій Якубін зазначив, що депутатам не заборонено мати помічників, які їм приходяться родичами.

“Формально це не заборонено. Це може бути дружина, може бути родич. Наприклад, який не може знайти роботу, і його депутат бере своїм помічником”, - сказав Якубін.

За його словами, з одного боку, це засуджується, а з іншого – людина обирає того, з ким їй комфортно і кому вона довіряє.

“Ти ж їх сам вибираєш, вони повинні допомогти тобі ефективно виконувати роботу. Чи родичі можуть допомагати ефективно виконувати роботу – це інше питання. Тому що ми розуміємо, що тут завжди є трішки інший чинник стосунків. Наприклад, те, що ти міг би сказати іншій людині, з якою ти перебуваєш у контрактних відносинах, зроби, будь ласка, щось там, а родич може сказати ні, не хочу, я втомився, чи втомилася”, - додав політолог.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Він наголосив, що на помічників йдуть бюджетні гроші, а вони можуть погано працювати.

“Зовні ми хочемо бачити професіоналізм, але коли людина перебуває усередині цієї системи, у неї виникає відчуття відсутності довіри. Вона думає, на кого ж можна спертися, нехай навіть, можливо, це не дуже професійна буде людина з погляду зовнішніх функцій”, - сказав Олексій Якубін.

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко обурився рекламою державного видання: "Соціальний ліфт Зеленського для друзів Януковича".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Наталія Землянська зазначила, що найбільший інвестор – це трудові мігранти.